Waarom Investeren in Tenerife – ADEJE – La Caleta?

La Caleta is een typisch vissersdorpje gelegen aan de prachtige baai in Costa Adeje.
De laatste jaren is dit charmante kustplaatsje uitgegroeid tot een gezellig en geliefd vakantieoord omwille van zijn vele lekkere visrestaurants, zijn nieuwe promenade, zijn gezellige terrasjes en zijn zandstrand.   Het heeft mede zijn stijgende populariteit te danken aan de nabijheid van de befaamde Golf Adeje met zijn 27 holes, het Tenerife Top Traing Center en de gemakkelijke bereikbaarheid van de toeristische trekpleisters zoals Playa del Duque met zijn prachtig goudgele strand. Vanaf La Caleta kan je wandelen op de prachtige promenade tot in Los Cristianos en kom je voorbij al de bekenste stranden en winkelcentra van Zuid-Tenerife. Dit allemaal heeft er toe bijgedragen dat heel wat investeerders dit vakantieoord uitgekozen hebben om nieuwe villa’s te bouwen en nieuwe luxueuze projecten te realiseren. Daardoor is het oorspronkelijk vissersdorp aan het uitgroeien tot een mondain vakantieoord waar heel wat meerwaarde kan gerealiseerd worden in de nabije toekomst. Mochten de plannen voor het aanleggen van een nieuwe marina gerealiseerd worden dan zou dit zeker een echte ‘boom’ betekenen voor de vastgoedprijzen!

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt zo’n 300 kilometer ten westen van de zuidgrens van Marokko. Net als de rest van de Canarische Eilanden heeft Tenerife de status van een autonome regio, wat een redelijke mate van zelfstandigheid inhoudt. Het eiland is vulkanisch (de vulkaan Teide is één van de mooiste ter wereld), wat goed terug te zien is in het landschap. Geweldige rotsformaties, prachtige natuur en stranden van zwart vulkaanzand laten zien hoe prachtig een vulkanisch eiland kan zijn. Mocht je in de gelegenheid zijn om de Pico del Teide te beklimmen of met de kabelbaan naar de top te gaan (kabelbaan is vaak gesloten vanwege te harde wind bovenin) dan wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht. Het uitzicht naar het noorden wordt wel regelmatig belemmerd door laaghangende bewolking.

Het eiland heeft verschillende gezichten: het noorden is groen, weinig toeristisch (op Puerto de la Cruz na) en heeft regelmatig last van de eerder genoemde bewolking en neerslag. Soms is het dagen aan een stuk bewolkt in het noorden. Ook is het er een stukje kouder dan in het zuiden.

Het zuiden, waar je de toeristenoorden Playa de las Americas, Costa Adeje en Los Cristianos vindt, is heel anders dan het noorden. Hier is het dor, droog en veel zonniger. Dat is dan ook de reden dat het toerisme zich hier uit het niets heeft ontwikkeld.

Costa Adeje is de jongste toeristenplaats van Tenerife op de Canarische Eilanden. Uit het niets ontstaan ten westen van Playa de las Americas en vernoemd naar het nabijgelegen dorpje Adeje, dat echter niets met dit toeristenoord te maken heeft. Officieel is Costa Adeje zelfs geen dorp of gemeente, maar wordt er een toeristenwijk aangeduid bij Las Americas.

Wie eind jaren negentig of het begin van deze eeuw naar Costa Adeje ging kreeg nogal eens het gevoel in een halve bouwput terecht te komen. Veel hotels hadden last van bouwactiviteiten in de directe omgeving en ook de winkelcentra waren vaak nog in aanbouw of maar deels bezet met winkels, restaurants en barretjes. Inmiddels is de plaats vrijwel helemaal “af” en wordt er nog maar op weinig plekken gebouwd.

Wie Costa Adeje bezoekt zal opvallen dat deze plaats in alle opzichten meer luxe uitstraalt dan alle andere plaatsen op Tenerife. Het toppunt van deze weelderige levenswijze is het opzichtige luxe hotel Bahia del Duque. Veel van de later gebouwde winkelcentra en hotels zijn voor een deel geïnspireerd door de bouwstijl van Bahia del Duque.

Het publiek dat dit gebied bezoekt bestaat vooral uit Duitsers, Spanjaarden, Russen, Belgen, Engelsen en in mindere mate Nederlanders.

In deze regio vindt u een groot aanbod aan winkels, restaurants en loungebars van niveau. Vooral de shopping centers Plaza del Duque en El Mirador zijn hier een mooi voorbeeld van.

In de omgeving van La Caleta is een topaanbod aan toeristische faciliteiten. Je zou het Knokke Zoute van Tenerife kunnen noemen maar dan in aanbouw. Het aanbod appartementen en woningen is beperkt en behoren tot de duurste van Spanje. Grondstukken in deze zone beginnen zeer schaars te worden en kosten algauw een half miljoen euro! 

Het gemeentebestuur van Adeje, waar La Caleta onder valt, heeft nog heel wat grootse plannen met La Caleta, onder andere de aanleg van een nieuwe marina en de mogelijkheid om een shoppingcentrum te bouwen zoals Plaza del Duque.

De ruimtelijke ordening en planning is optimaal voorzien om van La Caleta de absolute top te maken.

La Caleta was oorspronkelijk een typisch vissersdorpje gelegen aan een pittoreske baai in Costa Adeje. De laatste jaren is dit charmante kustplaatsje uitgegroeid tot een gezellig en geliefd vakantieoord omwille van zijn vele lekkere visrestaurants, zijn nieuwe promenade, zijn gezellige terrasjes en zijn zandstrand.  Het heeft mede zijn stijgende populariteit te danken aan de nabijheid van de befaamde Golf Adeje met zijn 27 holes, het Tenerife Top Traing Center en de gemakkelijke bereikbaarheid van de toeristische trekpleisters zoals Playa del Duque met zijn prachtig goudgele strand. Vanaf La Caleta kan je wandelen op de prachtige promenade tot in Los Cristianos en kom je voorbij al de bekenste stranden en winkelcentra van Zuid-Tenerife. Dit allemaal heeft er toe bijgedragen dat heel wat investeerders dit vakantieoord uitgekozen hebben om nieuwe villa’s te bouwen en nieuwe luxueuze projecten te realiseren. Daardoor is het oorspronkelijk vissersdorp aan het uitgroeien tot een mondain vakantieoord waar heel wat meerwaarde kan gerealiseerd worden in de nabije toekomst. Mochten de plannen voor het aanleggen van een nieuwe marina gerealiseerd worden dan zou dit zeker een echte ‘boom’ betekenen voor de vastgoedprijzen!

Interesse om te investeren in La Caleta?

Contacteer ons :  0032 476 919 706