Playa de las Américas

Dé badplaats van Tenerife is Playa de las Américas. Deze in het zuidwesten van Tenerife gelegen badplaats is geheel op de tekentafel ontworpen. Er is niets authentieks aan deze plaats doe vaak ook simpelweg als Las Américas aangeduid wordt. Playa de las Américas heeft daarom ook geen dorpskern. Het is een verzameling van hotels, appartementen, bars, restaurants, winkels en discotheken. Playa de las Américas zal dan ook nimmer geroemd worden vanwege haar schoonheid. In vergelijking tot sommige andere badplaatsen steekt de stad wel beter af dan zijn concurrenten. Dat heeft onder andere te maken met een grootschalige aanpak van de plaats aan het begin van deze eeuw. Een deel van de oudste en meest vervallen accommodaties is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor nieuwe accommodaties. Als je gaat zoeken naar een hotel aan Playa de las Americas dan kom je steeds vaker prachtig gerenoveerde hotels tegen. Maar vergeet niet naar onze appartementen te zien! De wandelpromenade die al in het aangrenzende Los Cristianos begint is gerenoveerd en voorzien van nieuw groen waar dat nodig was. Je kunt helemaal vanaf Playa de Los Cristianos tot aan het einde van Costa Adeje wandelen via Playa de las Américas. Deze kilometerslange wandeltocht brengt je langs diverse stranden en een groot aantal winkels en horecagelegenheden. Pas wel op als je er loopt, want fietsers maken ook gebruik van deze promenade en schieten soms met hoge snelheid langs je.

Wijken

Je kunt Playa de las Américas in verschillende gebieden opdelen. Het minst fraaie stuk is eigenlijk nog steeds ter hoogte van de winkelcentra Veronicas 1, 2 en 3. Dit is het gebied waar de kern van het uitgaansleven zich bevindt. De bars worden hier vooral bevolkt door Britten. Aan het eind van de avond levert dat regelmatig kotsende jongeren, luidruchtige groepen en zelfs vechtpartijen op. Dit gebied heeft niet de allerbeste reputatie. Jaren geleden kwamen er wel eens programma’s op RTL5 voorbij waarin het uitgaansleven in dit deel van Tenerife centraal stond. De betere stukken van Playa de las Américas vind je aan de twee uiteindes. Aan de ene kant Playa de Fañabé, aan de andere kant de zuidelijke punt van Las Américas die vrijwel naadloos overgaat in Los CristianosCosta Adeje inclusief Playa del Duque is het jongste deel. Sommigen zien Costa Adeje als onderdeel van Playa de las Américas, vandaar dat deze hier meegenomen wordt.

Horeca

Ook de horeca heeft in de loop der jaren een metamorfose ondergaan. Vroeger bestond het aanbod hoofdzakelijk uit goedkoop internationaal eten zoals pizza, schnitzels en matige lappen rundvlees. Dit soort tenten zie je nog steeds, maar er zijn ook steeds meer zaken die kijken naar wat de toerist eigenlijk wil. Dat heeft ervoor gezorgd dat je op veel plekken inmiddels van tapas kunt genieten, maar ook dat er een toename is van eetgelegenheden waar het culinair niveau iets hoger dan gemiddeld is. Lekker eten behoort meer dan vroeger tot de mogelijkheden in Playa de las Américas. Wie overigens zin heeft in een ordinaire snelle hap die kan ook terecht bij vestigingen van McDonalds, Burger King en Subway.

Wel of niet naar Playa de las Americas?

Sommigen zullen Playa de las Américas een vakantieparadijs vinden terwijl anderen de plaats verafschuwen vanwege het massatoerisme dat hier overduidelijk aanwezig is. Als wij zo objectief mogelijk lijken dan is Playa de las Américas als totaalplaatje meer de moeite waard dan een aantal andere badplaatsen op Tenerife zoals Puerto de la Cruz, Costa del Silencio, Las Galletas, Playa Paraiso en Alcála. Ook in vergelijking tot Playa del Inglés op het eiland Gran Canaria waar het nogal vaak mee vergeleken wordt vinden wij Playa de las Américas toch wel aantrekkelijker. Dat komt vooral door de lange wandelpromenade waardoor je vrij eenvoudig de verschillende stukken kunt bezoeken of door kunt wandelen naar Costa Adeje of Los Cristianos. Playa de las Américas ligt daarom erg gunstig. Je kunt ook kiezen uit verschillende stranden. Onze voorkeur zou uitgaan naar Playa del Duque Costa Adeje, Playa Fañabé of het kleine strand voor het luxe hotel Europe Villa Cortés. Dit is een fraai strandje dat ook voor niet-gasten toegankelijk is. Het strandje ligt aan een natuurlijk zwembad.

Vakantie naar Playa de las Americas

Veel toeristen kiezen voor Playa de las Americas als vakantiebestemming op Tenerife. Deze bruisende badplaats heeft alles wat je maar wenst op jouw vakantie. Je kunt hier volop uitgaan, winkelen, uit eten en natuurlijk genieten van verschillende mooie stranden. Als je een vakantie viert in Playa de las Americas dan kun je langs de kilometers lange boulevard je gemakkelijk en leuk verplaatsen. En wil je eens een keer de rust opzoeken? Vanuit Playa de las Americas kun je veel leuke uitstapjes maken.
✔  geweldige stranden
✔  veel levendige winkelcentra
✔  je kunt te voet naar Los Cristianos en Costa Adeje
✔  hier heerst het meest zonnige klimaat van Tenerife
✔  voldoende te beleven in de avonduren

Tenerife playa de las americas

Webcam Playa Las Americas

Live cam arona - playa de las americas

Similar Posts