|

Costa Adeje: Info, bezienswaardigheden, …

Costa Adeje is en relatief nieuw toeristengebied op Tenerife dat is ontstaan wanneer Playa de las Americas uit zijn voegen groeide ergens in de jaren 90. Aan de kust begon men met het ontwikkelen van nieuwe hotels en appartementen. Enkele gekende voorbeelden zijn het statige / protserige Bahia del Duque of de luxe RIU hotels die een redelijk duur prijskaartje hebben. Men wilde het publiek terughalen dat Tenerife begon de rug toe te keren door het bouwen van het mooie en luxueuze Costa Adeje. Met succes, want Costa Adeje is uitgegroeid tot één van de populairste badplaatsen op de zonnige zuidkant van het eiland Tenerife. De kracht van het succes schuilt vooral in het feit dat men de goedkope accommodaties, horecagelegenheden en winkels eigenlijk prima heeft weten te weren. Er is een soort van enclave ontstaan van toeristen die wat meer tot veel meer te besteden heeft dan de gemiddelde toerist die naar Tenerife vliegt.

Wat heeft Costa Adeje te bieden?

Eigenlijk alle ingrediënten die je verwacht van een zonvakantie. Strand, zon, boulevard, tapas, water, sangría… You name itCosta Adeje has it!

Het kloppende hart van Costa Adeje is de kilometers lange boulevard, die helemaal tot aan Playa de las Américas loopt. Langs de boulevard vind je meerdere baaien en stranden. De bekendste is Playa El Duque, een strand dat heerlijk beschut ligt. Zonnen kan hier volop, ligbedjes en parasols worden op de meeste stranden verhuurd. Wel zo handig, want verbranden gaat hier sneller dan je denkt.

Waar je aan de ene kant van de boulevard stranden en baaien treft, tref je aan de andere kant talloze restaurants aan. Tapasbarretjes ontbreken niet, maar je kunt ook genieten van wisselende internationale specialiteiten.

Wil jij niet alleen levendigheid overdag, maar ook in de avond- en nachturen? Rondom de haven vind je diverse gezellige cafés. Voor clubs en discotheken kun je richting Playa de las Américas wandelen.

Top 10 attracties

 1. Playa del Duque
 2. Barranco del Infierno
 3. Playa de Fanabe
 4. Playa De Puerto Colon
 5. Centro Comercial Plaza del Duque
 6. Playa del Bobo
 7. La Caleta National Park
 8. Playa Blanca
 9. Club Nautico Puerto Colon
 10. Estacion De Guaguas

Prachtige badplaats

Na een aanlooptijd van ongeveer vijftien jaar is Costa Adeje helemaal gerijpt. Alle braakliggende stukken land zijn inmiddels vrijwel opgevuld. De wandelboulevard langs zee en stranden is in topconditie en prachtig voorzien van de volwassen flora.

De winkelcentra zijn vrijwel geheel gevuld met winkels. Al zijn er wel bedrijven die hier origineel gevestigd waren overkop gegaan na de crisis van 2008. De super rijke bleven wel hun geld uitgeven, maar de normale of iets hogere lonen keken toch waar ze hun geld aan uitdeden. Uiteindelijk leidde dit er toe dat de winkels een moeilijke tijd achter de rug hadden. Maar ze hebben wel bijgeleerd, zo is hun aanbod prima afesteld op de vraag van de toeristen.

Zo zie je in het vrij luxueuze winkelcentrum nog steeds luxe merken zoals Cartier, Escada en Rolex. Er is echter ook plek gekomen voor bijvoorbeeld een winkel die zich puur richt op mode voor Russische dames. Het gaat dat om de meer opvallende prints in combinatie met modellen die bijvoorbeeld door Nederlandse of Duitse vrouwen als snel als té opvallend gezien wordt.

Bezoekers

Met Russen is er meteen een belangrijke groep genoemd die Costa Adeje bezoeken. Samen met de Duitsers vormen ze een redelijk deel van de groep toeristen die hier hun vakantie komt vieren. Nationaliteiten die je hier ook best veel ziet zijn Belgen, Nederlanders, Spanjaarden en Engelsen.

Costa Adeje heeft in verhouding tot Playa de las Americas een publiek dat gemiddeld genomen rijker en ouder is. Gezinnen met kinderen tref je hier wat minder aan dan in de andere badplaatsen. Dat heeft helemaal niets te maken met het niet geschikt zijn als bestemming voor kinderen, maar vooral met het feit dat het zeker voor een gezin met kinderen een best prijzige zaak kan zijn om hier vakantie te vieren. Aan overnachten aan Costa Adeje hangt nou eenmaal een prijskaartje dat gemiddeld hoger ligt dan elders op Tenerife.

Winkelen

Het grootste winkelcentrum is Plaza del Duque, dat met zijn ronde vorm een vrij opvallend hart binnen Costa Adeje vormt. Overdag is het hier vrij rustig, maar zodra de zon ondergegaan is wordt het hier aanzienlijk drukker. Dat geldt ook voor het veel kleinere Shopping Center Mirador. De naam Mirador betekent letterlijk uitzichtpunt en dat is ook wat je hier hebt. Het zijn vooral de restaurants die hier zo de moeite waard zijn. Wat betreft ambiance is dit één van de fijnere plekken op Tenerife om aan het eind van de dag van een heerlijk diner te genieten. Een derde winkelcentrum is Paris Shopping Center. Om eerlijk te zijn vinden we dit winkelcentrum weinig van bijzonders.

El Duque strand

Het El Duquestrand vormt een belangrijke trekpleister binnen Costa Adeje. Het bruingele fijne zandstrand wordt omringd door het luxueuze Bahia del Duque hotel, winkelcentrum Mirador en de wandelboulevard die je vanuit Costa Adeje via Playa de las Americas helemaal tot in Los Cristianos brengt. Op veel dagen ligt het El Duque strand heerlijk beschut tegen de wind. Er zijn echter ook wel eens dagen dat de wind vanuit het zuiden of zuidwesten komt. Dan is de zee erg ruw. Er staan dan ook rode vlaggen op het strand om te waarschuwen tegen de zeer sterke stroming die er dan staat in de branding. Menig ervaren zwemmer heeft de situatie onderschat en is door de sterke stroming in de problemen gekomen.

Reizen naar Costa Adeje

Als je niet in één van de hotels in Costa Adeje verblijft dan kun je met taxi, bus of huurauto naar Costa Adeje gaan. Houd er rekening mee dat parkeren in de buurt van het strand soms best lastig kan zijn. Het aantal parkeerplekken buiten die van de hotels zelf zijn vrij schaars. Denk niet dat je de auto zomaar bij een hotel wegzet. Deze terreinen zijn exclusief voor gasten en tegenwoordig bijna zonder uitzondering afgeschermd voor niet-gasten.

Een dagje waterpret in Siam Park

Ga jij voor een familievakantie in Costa Adeje? Zet Siam Park op het programma. We schreven eerder over dit geweldige waterpark en blijven het verkondigen; dit is misschien wel het leukste waterpark van heel Europa! En ook een van de grootste, want het heeft een oppervlakte van maar liefst 185.000 m².

Het park is een aaneenschakeling van glijbanen. Trechterglijbanen worden afgewisseld met glijbanen waarbij je een vrije val maakt (tot 28 meter!). Naast de vele glijbanen vind je er o.a. een mooi zandstrand, een golfslagbad en een lazy river.

Nog meer uitstapjes in én rondom Costa Adeje

Wil je meer zien van het eiland (want het heeft nogal wat te bieden!) huur dan direct bij boeking een auto via ons. Óf vraag ter plaatse naar de mogelijkheden voor excursies.

We raden je in elk geval aan om een bezoek te brengen aan Nationaal Park Teide, waar je de gelijknamige vulkaan vindt. Deze is ruim 3.700 m hoog én tevens het hoogste punt van Spanje. Je kunt afreizen tot een hoogte van 3.550 m. Een geweldig uitzicht gegarandeerd!

Toch hoef je niet per se direct met een auto op pad om je te vermaken. Ook in en rondom Costa Adeje is genoeg te doen. Enkele voorbeelden?

 • In de wijk Torviscas vindt wekelijks een overdekte markt plaats. Tegenover het winkelcentrum van El Duque is ook twee keer per week een markt te vinden.
 • Stap in de haven van Costa Adeje op een van de vele boten en ga o.a. dolfijnen spotten. Leuk met kinderen: vaar met een piratenschip langs de ca. 600 m hoge rotswanden bij Los Gigantes. Indrukwekkend!
 • Golfliefhebbers kunnen een balletje slaan op de golfbaan van Costa Adeje. Deze heeft maar liefst 27 holes en is hierdoor een van de populairste banen van Tenerife.

Similar Posts