Is tenerife europese unie?

Is Tenerife Europese Unie?

Je hebt gehoord van een vakantie in Tenerife of je wilt misschien naar Tenerife gaan? Maar je vraagt je af is Tenerife in de Europese Unie?

Tenerife is een deel van Spanje. Net zoals Spanje hoort Tenerife en de andere canarische eilanden tot de Europese Unie.

Read the rest “Is Tenerife Europese Unie?”
Fietsvakantie in tenerife

Fietsvakantie in Tenerife

Fiets je graag en ben je op zoek naar een mooie fietsvakantie? De baan is in goede staat, weinig verkeer, mooi landschap dat bij voorkeur bergachtig is en vooral: het moet mooi weer zijn. Een stralende zon en een blauw hemel en alle voorgaande eigenschappen vind je in Tenerife. Kort gezegd is Tenerife het ideaal eiland voor een fietsvakantie.

Je kunt als thuisbasis een van onze appartementen reserveren!

Zoek je een fietsenverhuur dan kun je een fiets huren bij Bike Experience te Playa Las Americas. Daar is de prijs/kwaliteit de beste keuze. Bijv. een goede lichte MTB met goede … Read the rest “Fietsvakantie in Tenerife”

Beste waterparken in tenerife

Beste Waterparken in Tenerife

Tenerife is een heerlijke vakantiebestemming met een altijd warm klimaat. Heerlijk om dan een waterpark te bezoeken op Tenerife, toch? Hieronder lijsten wij de top 6 waterparken op Tenerife.

1# Siam Park

Siam Park is een 18,5 hectare groot waterpark in de toeristische badplaats Costa Adeje op het Spaanse eiland Tenerife. Het park is gebouwd naar voorbeeld van de klassieke Thaise architectuur met vuurspuwende draken en tempels.

Attracties in het Siam Park

  • The Dragon: Een
Read the rest “Beste Waterparken in Tenerife”

Het weer in Tenerife Adeje

Het weer in Adeje Tenerife is het hele jaar door subtropisch. Het schommelt meestal tussen 20-30 °C.

[wpforecast id=”A” lang=”nl_NL” width=”300″ height=”300″]

Beste reistijd voor Adeje,

Read the rest “Het weer in Tenerife Adeje”

Auto rijden op Tenerife

Wie een beetje gewend is om in het buitenland auto te rijden die zal ook zeker op Tenerife geen problemen ervaren. Het autorijden is niet meer hectisch dan in de Nederlandse Randstad en in vergelijking tot het Spaanse vasteland rijdt men op Tenerife minder agressief. De wegen zijn over het algemeen uitstekend. Waar je wel rekening mee moet houden is dat veel dorpjes nauwe straten kennen. Let ook goed op de borden met betrekking tot eenrichtingsverkeer (komt veel voor) en doorlopende straten. De hoogteverschillen maken het autorijden op Tenerife anders dan bij ons. Je moet niet bang zijn om over … Read the rest “Auto rijden op Tenerife”

Vliegen naar tenerife

Vliegen naar Tenerife

Het vliegtuig is voor de meeste mensen het vervoermiddel om mee naar Tenerife te reizen. De veerboot is ook nog een optie, zeker als je vanaf een ander Canarisch eiland reist, maar het zijn slechts weinigen die als toerist op deze wijze op Tenerife arriveren. Het veertransport tussen de eilanden wordt toch vooral door locals gebruikt. Je kunt ook vanaf het vasteland van Spanje met de boot naar Tenerife reizen, maar dan ben je vanuit Nederland al snel drie tot vier dagen onderweg met de auto plus overtocht. Vandaar dat ruim 99,9% van de Nederlandse toeristen gewoon met het vliegtuig … Read the rest “Vliegen naar Tenerife”

Algemene info over tenerife

Algemene info over Tenerife

Tenerife, het populairste vakantie-eiland van Europa!

Het eiland Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een archipel gelegen ten westen van Marokko. Staatkundig horen de Canarische Eilanden bij Spanje, doch is er sprake van een redelijk uitgebreide vorm van zelfbestuur. Men spreekt niet voor niets wel eens van een land binnen een land. Tenerife heeft net als de andere Canarische Eilanden een vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van Tenerife is de Pico del … Read the rest “Algemene info over Tenerife”

Playa de las Américas

Dé badplaats van Tenerife is Playa de las Américas. Deze in het zuidwesten van Tenerife gelegen badplaats is geheel op de tekentafel ontworpen. Er is niets authentieks aan deze plaats doe vaak ook simpelweg als Las Américas aangeduid wordt. Playa de las Américas heeft daarom ook geen dorpskern. Het is een verzameling van hotels, appartementen, bars, restaurants, winkels en discotheken. Playa de las Américas zal dan ook nimmer geroemd worden vanwege haar schoonheid. In vergelijking tot sommige andere badplaatsen steekt de stad wel beter af dan zijn concurrenten. Dat heeft onder andere te maken met een grootschalige aanpak van de … Read the rest “Playa de las Américas”

Top 10 gratis attracties in tenerife

Top 10 GRATIS attracties in Tenerife

Tenerife alleen voor zonnekloppers of liefhebbers van mooie stranden? Er valt veel meer uit te halen!

Tenerife is van de 7 Canarische Eilanden het grootst en dichtst bevolkt, met een fantastische diversiteit in dorpen en steden, natuurlandschappen,… En het hoeft niet eens geld te kosten om al dat moois te ontdekken tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden! Volg gewoon onze Top 10 Gratis Activiteiten hieronder.

Read the rest “Top 10 GRATIS attracties in Tenerife”
La laguna: niet te missen unesco op tenerife

La Laguna: niet te missen UNESCO op Tenerife

Tenerife biedt het hele jaar door zon, zee en zand en daar komen de meesten voor, maar wist je dat er ook parels van stadjes te bezoeken zijn? De kleurrijke hoofdstad Santa Cruz de Tenerife loont de moeite, La Laguna er vlakbij des te meer! 

Corpus christi, san cristobal de la laguna, tenerife

 Deze voormalige hoofdstad van Tenerife is samen met het stadje Orotava UNESCO Werelderfgoed op het eiland. Een plaatje vol historische koloniale huizen en steegjes dat je voor altijd zal bijblijven.

Een

Read the rest “La Laguna: niet te missen UNESCO op Tenerife”