Beste Waterparken in Tenerife

Tenerife is een heerlijke vakantiebestemming met een altijd warm klimaat. Heerlijk om dan een waterpark te bezoeken op Tenerife, toch? Hieronder lijsten wij de top 6 waterparken op Tenerife.

1# Siam Park

Siam Park is een 18,5 hectare groot waterpark in de toeristische badplaats Costa Adeje op het Spaanse eiland Tenerife. Het park is gebouwd naar voorbeeld van de klassieke Thaise architectuur met vuurspuwende draken en tempels.

Attracties in het Siam Park

 • The Dragon: Een professionele tornado waar men eerst in een tunnel met een lichtshow wordt afgeschoten in een 20 meter brede trechter.
 • Tower of Power: Een 28 meter hoge glijbaan waar men naar beneden glijdt en onder in door een transparant aquarium met vissen, haaien en roggen gaat.
 • Mai Thai River: Lange rivier door het park waar je op een grote band in kan dobberen met delen die een glijbaan zijn.
 • Siam Beach: Een wit kunstmatig zandstrand met een groot zwembad.
 • The Giant: Twee trechters waar men met een draaiende beweging door een gat in het midden terechtkomt bij een klein zwembad.
 • The Volcano: Een draaiende en kolkende beweging waarbij het donker is en bliksemflitsen te zien zijn.
 • The Wave Palace: Een golfslagbad met een kunstmatig wit zandstrand. Met de 3 meter hoge golven zijn dat de hoogste kunstmatige golven in de wereld.
 • Sea Lion Island: Bij de entree worden bezoekers verwelkomd door spelende zeeleeuwen.
 • Naga Racer: Zes glijbanen waar men in een razend tempo naar beneden racet.
 • Mekong Rapids: Een kronkelende glijbaan met scherpe bochten.
 • Jungle Snake: Vier kronkelde snelle glijbanen met slangennamen die de bezoeker door een deel van het park laten racen.
 • The Lost City: Een voor kinderen ingerichte waterspeelplaats met 120 verschillende dingen voor de kinderen waar ze zich mee kunnen vermaken.
 • Kinnaree: Een in 2012 geopende spectaculaire glijbaan met trechter en een open bocht waarin men hoog boven de bomen glijdt.
 • Singha: In 2015 geopende waterglijbaan met vier trechters, met een snelheid van 18 meter per seconde.
 • Patong Rapids: de in juli 2018 geopende waterglijbaan, waarbij men plaats neemt in een grote familieband.

2# Aqualand

Het waterpark Aqualand Costa Adeje biedt een unieke ‘voorstelling’ van dolfijnen op de Canarische Eilanden. Uitgereikt door de International Association of Marine Animal Trainers als beste dolfijnenshow in de wereld, is de tentoonstelling een schitterende weergave van intelligentie, kracht en behendigheid van deze vriendelijke dieren die ervoor zorgen dat racen op volle snelheid, onmogelijke sprongen en luchtacrobatiek bewonderd kunnen worden. Aqualand Costa Adeje, in het zuiden van Tenerife, is ideaal om een leuke dag te voltooien tussen waterattracties en zwembaden.

Een waterpark met spa in Tenerife

Hier kunnen de kleintjes spelen, begeleid door een team van ervaren strandwachten, tussen kunstmatige golven, fantasie kastelen en glijbanen in de vorm van een draak. En volwassenen kunnen ontspannen in de spa met een jacuzzi in de openlucht en verwarmde water douches, ontspannen in een hangmat bij het zwembad of zich laten meeslepen op een vlotter onder de kalme Lava River Cascades. Aqualand Costa Adeje is ideaal voor het verlichten van stress en de zorgen te vergeten.

3# Costa Martianez

Het toeristencomplex Costa Martiánez, ook wel Lago Martiánez genoemd, is een recreatie- en amusementsgebied met zeven kunstmatige zeewaterzwembaden en een groot meer, evenals tuinen, terrassen, eilanden, uitkijkpunten, culturele ruimtes, bars en restaurants . Het vormt momenteel het symbool en de belangrijkste toeristische attractie van Puerto de la Cruz, T enerife. De meest traditionele en prestigieuze toeristenstad van de Canarische Eilanden.

Costa Martiánez Complex is de trots van Puerto de la Cruz en alle T enerife. De kwaliteit en de schoonheid van de faciliteiten bieden de bezoeker de meest geschikte omgeving om te zwemmen en te ontspannen en dankzij het bevoorrechte klimaat van de Canarische Eilanden kan het het hele jaar door genoten worden.

Costa Martiánez heeft een oppervlakte van 328,084 vierkante voet die de kustlijn van Puerto de la Cruz volledig transformeert en die niet kan worden gebruikt als strand of voor recreatie. Het is gelegen op teruggewonnen land aan de kust met dezelfde naam en is gemaakt om te voldoen aan de vraag naar ontspannings- en recreatiegebieden in deze gemeente in het noorden van het eiland, en werd een internationaal toeristencentrum van topklasse .

Bezoekers van het complex zeggen ongetwijfeld dat het beschikt over uitzonderlijke faciliteiten. Costa Martiánez is buitengewoon belangrijk en wordt erkend door uitstekende persoonlijkheden uit de kunst- en showbusiness. Het organiseerde Miss Europa 1979 en het centrale eiland is gebruikt voor formele diners, recepties en vele conferenties.

Meer info

4# Oasis Los Gigantes

De Los Gigantes-oase heeft zich tot doel gesteld haar faciliteiten op de voorgrond van de vrijetijdssector op Tenerife die u plaatst. Het toonaangevende bedrijf in Santiago del Teide heeft zijn faciliteiten volledig gerenoveerd om haar klanten een breed scala aan nieuwe mogelijkheden in haar faciliteiten ter beschikking te stellen.

Nieuws

 • 1. Zwembadverwarming.
 • 2. Nieuwe toegangshelling voor gehandicapten.
 • 3. Nieuwe aangelegde gebieden
 • 4. Nieuwe waterspelen.
 • 5. Totale renovatie van het meubilair.
 • 6. Nieuwe zwembaden.
 • 7. Led-verlichting.

Bezoek ons, we wachten op u.

Similar Posts