Algemene info over Tenerife

Tenerife, het populairste vakantie-eiland van Europa!

Het eiland Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een archipel gelegen ten westen van Marokko. Staatkundig horen de Canarische Eilanden bij Spanje, doch is er sprake van een redelijk uitgebreide vorm van zelfbestuur. Men spreekt niet voor niets wel eens van een land binnen een land. Tenerife heeft net als de andere Canarische Eilanden een vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van Tenerife is de Pico del Teide. Met zijn imposante gestalte is hij in grote mate gezichtsbepalend voor het eiland. Je kunt de in de winter besneeuwde punt vanuit veel plekken op het eiland zien liggen, zoals bijvoorbeeld vanaf Costa Adeje in het zuidwesten maar ook vanuit Puerto de la Cruz in het noorden. De kans is groot dat je deze hoogste berg van heel Spanje ziet liggen als je aan komt vliegen op Tenerife. De vliegtuigen moeten eerst draaien ten zuiden van Tenerife om goed op de landingsbaan aan te vliegen. Als je Tenerife bezoekt mag een bezoek aan het Teide Nationale Park eigenlijk niet ontbreken. Er is voldoende te zien en te doen op Tenerife, maar vooral hier zie je wat vulkanisme inhoudt. Binnen het park zie je vrijwel alle mogelijke landschappen die bij een vulkaan horen. Zelfs als je het park meerdere keren bezocht hebt blijft het indrukwekkend om te zien.

Onze 5 tips voor Tenerife

Geregeld ontvangen wij de vraag wat wij de belangrijkste hoogtepunten van Tenerife vinden. Wat moet je volgens ons absoluut doen of zien tijdens je vakantie op Tenerife? In het artikel ‘5x zien & doen op Tenerife‘ lees je wat volgens onze redacteur Patrick de absolute must-do’s zijn als je de leukste en mooiste plekken van Tenerife wilt ontdekken.

Vakantie naar Tenerife

Met ongeveer drie tot vier miljoen bezoekers per jaar is Tenerife één van de belangrijkste vakantiebestemmingen binnen Europa. Het toerisme heeft zelfs niet te lijden gehad onder de economische crisis die in Europa in 2008/2009 massaal uitbrak. Dat heeft vooral te maken met het gegeven dat Tenerife het gehele jaar door interessant is als zonbestemming. Men hoeft het daarom niet alleen van de zomermaanden te hebben. De Canarische Eilanden zijn voor Duitsers, Britten, Scandinaviërs, Nederlanders, Belgen en Fransen in de winterperiode zelfs de enige vakantiebestemming waar je op maximaal 5 uur vliegen van zomers weer kunt genieten. Tenerife behoort daardoor al jarenlang tot de belangrijkste winterzonbestemmingen onder West-Europeanen. De belangrijkste reden om een vakantie Tenerife te boeken is het aangename klimaat. Het gros van de toeristen komt dan ook vrijwel alleen maar naar Tenerife om dagenlang te genieten van het zonnetje en de warmte. Het grootste deel van de vakantie wordt vooral doorgebracht aan het zwembad, op het strand of op het terras. Wie meer wil dan alleen zon, zee en strand die kan het hele jaar door ook genieten van prachtige dorpjes, indrukwekkende natuur en allerlei bezienswaardigheden. Wie een actieve vakantie wil die kan op Tenerife kiezen uit vele wandelingen of prachtige fietstochten maken. Voor wielrenners is Tenerife vanwege de vele bochten en hoogtemeters een aardige uitdaging. Tenerife is echt voor elk wat wils. Niet voor niets dat zoveel mensen jaarlijks naar dit prachtige eiland vliegen.

Praktische reisinformatie

vliegtijd van/naar Nederlandongeveer vier uur en een kwartier tot bijna vijf uur
tijdzoneUTC0; op Tenerife is het altijd één uur vroeger dan in Nederland
taalSpaans; op toeristische plekken wordt redelijk Engels gesproken
geldop Tenerife betaal je net als in Nederland met de euro
religieoverwegend rooms-katholiek (ongeveer 90% van de bevolking)
drinkwaterhet leidingwater is niet geschikt om te drinken (wel om mee te tandenpoetsen)
mobiel netwerkgoede dekking met uitzondering van sommige plekken in de bergen (o.a. rondom Masca)
openbaar vervoeruitstekende dekking van bussen en in toeristenplaatsen goede beschikbaarheid taxi’s
prijsniveaugemiddeld liggen de prijzen iets lager dan in Nederland

Waar ligt Tenerife?

Tenerife is een deel van Spanje, maar ligt in de Noord Atlantische oceaan ten zuidwesten van Marokko.

https://www.google.be/maps/place/Santa+Cruz+de+Tenerife,+Spanje/@28.436945,-14.1319103,6.29z/data=!4m5!3m4!1s0xc41cceccc254171:0x43111473d277e52e!8m2!3d28.4636296!4d-16.2518467

Similar Posts